حمايت کارگزاران از کانديداتوری خاتمی در انتخابات، ايلنا
تهران- خبرگزاری کار ايران
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی گفت: تفاوت ديدگاه ما با گروههايی مانند مشارکت، سازمان مجاهدين و تا حدودی مجمع روحانيون مبارز اين بود که آنها حضور در انتخابات را منوط به حضور آقای خاتمی کرده بودند و يا دوستان اعتمادملی هم از زاويه کروبی به انتخابات نگاه میکنند ولی کارگزاران حضور يا عدم حضور بزرگانی چون خاتمی و کروبی را اصل بر يک فرع میداند.
حسين مرعشی در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا"، در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه حزب کارگزاران در نهايت از چه فردی در انتخابات رياست جمهوری دهم حمايت خواهد کرد، اظهارداشت: براساس مصوبه شورای مرکزی حزب، ما به صورت ائتلافی در انتخابات شرکت خواهيم کرد و در صورت حضور خاتمی از ايشان حمايت میکنيم؛ البته ممکن است هر فردی، گرايشاتی داشته باشد اما موضع رسمی حزب همين است که من گفتم.
شکلگيری نظام ائتلافی پيشنهاد کارگزاران بود
وی در بيان استراتژی حزب کارگزاران سازندگی برای انتخابات آتی خاطرنشان کرد: حزب کارگزاران برای پيشبرد بحث انتخابات چند پيشنهاد داد که يکی از آنها شکلگيری نظام ائتلافی بود تا بتوانيم به صورت جمعی، کار انتخابات را پيش ببريم. پيشنهاد ديگر ما، تدوين استراتژی حضور و يا عدم حضور در انتخابات و در نهايت، ورود به بحث مصاديق بود.
عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: اختلافی که بعضاً در بين گروههای اصلاحطلب شاهد آن بوديم، آن است که گروههای ديگر صرفاً از موضع کانديدا وارد مسايل انتخابات شدهاند و ما اين کار را زودهنگام تلقی میکرديم؛ به همين دليل در مورد هيچ فردی وارد بحث جدی نشديم و فردی را به عنوان کانديدای حزب مطرح نکرديم. تفاوت ديدگاه ما با گروههايی مانند مشارکت، سازمان مجاهدين و تا حدودی مجمع روحانيون مبارز اين بود که آنها، حضور در انتخابات را منوط به حضور آقای خاتمی کرده بودند؛ هرچند با گذشت زمان متوجه شدند، موضعشان دقيق نيست و يا دوستان اعتماد ملی هم از زاويه کروبی به انتخابات نگاه میکنند ولی کارگزاران حضور يا عدم حضور بزرگانی چون خاتمی و کروبی را اصل بر يک فرع میداند.
اصلاحطلبان بايد به حکم وظيفه ملی در انتخابات شرکت کنند
مرعشی تصريح کرد: اصلاحطلبان بايد به حکم وظيفه ملی خود و عقل و خرد مسوولانه در انتخابات شرکت کنند و اين شرکت بايد با تجربه از انتخاباتهای گذشته به صورت ائتلافی و هماهنگ باشد. حالا اين که از چه کسی يا کسانی بايد دعوت کنيم، مساله دوم است و فکر میکنم جبهه اصلاحات آنقدر نيرومند هست که اگر به شکل ائتلافی وارد انتخابات شود، بتواند موانعی مانند بررسی صلاحيت و تعامل با نظام را بشکند و هم توان اين را دارد کانديدايی را معرفی کندکه بتواند جامعه را تحتتاثير قرار دهد و آرای عمومی را به سمت خود بکشاند.
جبهه اصلاحات به خاتمی و کروبی ختم نمیشود
وی با بيان اينکه جبهه اصلاحات جبههای نيرومند است که غير از کروبی و خاتمی افراد نيرومند ديگری نيز در درون خود دارد، ادامه داد: جبهه اصلاحات به اين دو نفر ختم نمیشود. در سطح افراد با تجربه و صاحب صلاحيتی مثل خاتمی و کروبی ظرفيتهای فراوان ديگر وجود دارد و هم سطوح ميانی دارای شخصيتهای ممتاز و قابل ارايهای هستند.
وی با بيان اينکه تفاوت ديدگاه کارگزاران با ساير گروههای طرفدار خاتمی و کروبی در همين مساله بود، ادامه داد: ساير گروهها در ابتدا به يک کانديدای واحد رسيدند و سپس وارد بحث ائتلاف شدند. ما میگوييم و گفتهايم که در ابتدا ائتلاف شکل بگيرد و از درون ائتلاف، هر فردی که بيرون بيايد،میتواند نمايندگی جبهه اصلاحات را بر عهده بگيرد و در انتخابات رياست جمهوری دهم پيروز شود.
سخنگوی کارگزاران در عين حال تصريح کرد: اين مباحث مربوط به چند ماه پيش است و در حال حاضر، اصلاحطلبان به نقطهای رسيدهاند و در مورد منشور ائتلاف با هم توافق دارند و مسايلی را که مطرح کردم از اين به بعد وجود نخواهد داشت چرا که مجموعه گروههای اصلاحطلب به اين جمع بندی رسيدهاند که بايد ائتلاف مستقر شود . اميدواريم از اوايل آذرماه اين ائتلاف ايجاد شود.
وی ادامه داد: ضمن اينکه از حق آزادانه افراد و احزاب برای کانديدا کردن هر فردی دفاع میکنيم و هرچند که معرفی خاتمی و يا کروبی از سوی برخی گروهها را مغاير با ائتلاف نمیدانيم، مطمئن هستيم که همه گروهها به کار ائتلافی احترام میگذارند و به نتيجه کار جمعی پايبند خواهند بود.
سلامت انتخابات دغدغه تمام دوستداران انقلاب است
مرعشی در پاسخ به سوالی در مورد موانع پيشروی اصلاحطلبان برای انتخابات آتی اظهار داشت: به هر حال اصلاحطلبان با مشکلاتی روبرو هستند ولی هيچ راهی جز انتخابات وجود ندارد و اگر نتوان از طريق انتخابات کاری کرد، ما مسير ديگری را نمیشناسيم و اميدمان به اين است که با کارصحيح و استوار بتوانيم مشکلات را حل کنيم.
وی ادامه داد:فقط اصلاحطلبان نيستند که دغدغه سلامت انتخابات را دارند و اين دغدغه متعلق به همه دوستداران انقلاب است. شايد يکی از راههای وزين و موثر برای رسيدن به سيستم پايدار اين باشد که نبايد اصل برگزاری انتخاباتی سالم را موضوعی جناحی و اصلاحطلبانه تلقی کرد. اين مساله موضوع ملی است لذا بايد دوستداران انقلاب و نظام را در بحث حمايت از آزادی و سالم ماندن انتخابات بسيج کرد.
وی ادامه داد: بايد مراجع تقليد و نهاد روحانيت را نسبت به موضوع سلامت انتخابات حساس کرد و با دستگاه قضايی تعاملی دقيق در اين ارتباط برقرار کرد. نبايد اجازه دهيم مجريان وناظران معدودی، يک انقلاب بزرگ و سلامت يک نظام اصيل را مورد هجمه قرار دهد.
وی با اشاره به وظيفه اصلاحطلبان که اکنون در خارج قدرت قرار دارند برای ايجاد تعامل با دستگاههای برگزار کننده انتخابات اظهار داشت: بحث حضور، جسارت و خرد مطرح است. اصلاحطلبان با حضور خردمندانه و جسورانه خود بايد همه شخصيتهای وفادار به انقلاب و نظام را به کار گيرند و به دور از جنجالها و تبليغات ژورناليستی، نهادهای موثر را بکارگيرند تا بتوان به سلامت انتخابات اعتماد بيشتری کرد.
مردم هوشيار میتوانند نقشه عناصرمخل سلامت انتخابات را نقش بر آب کنند
وی با اعتقاد به اينکه بايد مردم را به صحنه آورد، به سخنی از امام راحل مبنی بر اينکه "هر جا مشکل داريد، مردم را به صحنه بياوريد" اشاره کرد و گفت: حضور مردم در پای صندوقهای رای و شکلگيری يک خواست ملی در انتخابات آينده، اين خاروخاشاکهای سطحی که میتواند چهره انتخابات را بدنام کنند، به گوشهای پرت خواهد کرد و امواج مردم هوشيار و فهيم ايران میتواند نقشههای عناصر کوچک و مخل سلامت انتخابات را نقش برآب کند.
مرعشی در پاسخ به اين سوال که آيا اصلاحطلبان توانستهاند اعتماد مجدد مردم را جلب کنند و آنها را به پای صندوق رای بياورند، اظهارداشت: پيام واحد اصلاح طلبان وا ستفاده از ظرفيت های واقعی جبهه اصلاحات می تواند اين حضور را رقم بزند.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در تحليل خود از صحبت های اخير دبير شورای نگهبان اظهار داشت: آقای مشکلات خود را با هم حل کردند ولی مشکلات کشور سرجای خود باقی است و تاثير هماهنگی شورای نگهبان و وزارت کشور آن است که يکی اصول انقلاب در حال از بين رفتن است و ديگری نوگرايی در اصلاح امور کشور است به اين معنا هم اصلاحات و اصولگرايی هردو زير پای اين اتحاد لگد مال می شوند.
مرعشی خاطرنشان کرد: آرايش شورای نگهبان و وزارت کشور و راحتی خيال دبير شورای نگهبان برای ما اصل نيست آنچه که مهم است پيشرفت کشور و بهبود اوضاع مردم و عمق پيدا کردن ارزشهای ملی و مذهبی است و اين که آقايان با هم متحد شوند و اکثريت قاطع مردم نسبت به نظام بدبين شود مسالهای از کشور را حل نمی کند.
اختلاف امری ميمون است
وی ادامه داد: وجود اختلاف امری ميمون است اگر اختلاف بين جناحهای سياسی نباشد و آنها برای دفاع از حق خود با هم چالش نداشته باشند منافع ملی کشور تامين نمیشود، چرا که صحنه سياسی کشور صحنه برخورد منافع مردم است. مردمی که در گروهها و صنوف مختلف هستند بايد بر سر منافع خود چالش کنند و اين معنای نشاط سياسی است و نتيجه آن اين خواهد بود که بهترين مسير نشان داده شده و منافع اکثريت مردم تامين خواهد شد.
وی تاکيد کرد: چشمان حساس گروههای سياسی و اجتماعی مردم، ناظر به عملکرد شورای نگهبان است و بايد به گونهای نظارت باشد که کسی جرات نکند حق فردی را ضايع کند.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در ارزيابی خود از وقايع اخير در وزارت کشور گفت: چرا بايد در نظامی که اين مقدار خونهای پاک در پای آن ريخته شده، مسايل سياسی به اين سطح نزول کند که امثال من و کردان بر مردم حکومت کنيم.
مرعشی افزود: آقای کردان اگر حداقل تعهدی داشت، بايد کنارهگيری میکرد و آقای احمدینژاد نيز اگر حداقل به ۵ درصد از شعارهايش در مبارزه با فساد عمل میکرد، بايد کردان را برکنار میکرد و مجلس اصولگرا نيز در صورت تعهد به شعارهای اصولگرايی خود، بايد کردان را از صحنه مديريت کشور حذف کند.
عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی در مورد دغدغه تشکل متبوعش برای انتخابات آتی اظهار داشت: مدتهاست که دغدغه ما از همگسستگی سياست در ايران است. ما جبهه اصلاحطلبی و اصولگرايی را نيرومند میدانيم و وجود هر دو را برای کشور مفيد میدانيم. آنچه که کارگزاران را رنج میدهد آن است که به طور نسبی در جبهه اصلاحطلبی و به طور مطلق در جبهه اصولگرايی، انسجام وجود ندارد و کسانی که رهبری اين دو جبهه را در دست دارند، بايد مسوولانهتر از آنچه که امروز با مسايل کشور برخورد میکنند، با مشکلات روبرو شوند.
وی ادامه داد: بیتفاوتی بزرگان اصلاحطلب و اصولگرا در مسايل سياسی و عدم تلاش برای ايجاد انسجام در دو جبهه، سبب شده که کار کشور به دست جريانهای ناشناخته و افرادی که يا بازی را بلد نيستند يا آنقدر خودخواهند که بازی را فوقالعاده بچگانه اداره میکنند، بيفتد.
مرعشی خاطرنشان کرد: انتظار ما اين است که در اولين قدم هم جبهه اصلاحات و هم اصولگرايی متحد شوند و در گام دوم در قواعد بازی و رقابتهای سياسی بين خود بازنگری کنند.
وی ادامه داد: اصلاحطلبان بايد بپذيرند که اصولگرايان ضد مردم و جمهوريت نيستند و اصولگرايان هم بايد بپذيرند که اصلاحطلبان قصد ايجاد تغييرات در نظام به معنی کلی را ندارند و در تضاد با نظام نيستند. بايد قواعد بازی را مجدد تعريف کنيم و به رقابت جدی و سنگين برای بهتر شدن امور جامعه تن دهيم و اين دغدغه اصلی ما برای آينده سياسی کشور است.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در ارزيابی خود از اردوگاه اصولگرايان در آستانه انتخابات اظهار داشت: اصولگرايان امکانات خوبی دارند که نمیدانم چرا از آن استفاده نمیکنند. نهادهايی چون روحانيت مبارز و جامعه مدرسين، پتانسيل خوب و نهادهای اصيلی هستند که بايد از آنها استفاده کرد.
مرعشی افزود: هر چند که ما مسووليت کارهای دولت نهم را گردن اصولگرايان نمیدانيم، ولی اصولگرايان برای صراحت در برخوردهای ضداخلاقی، ضدکارشناسی و ضدمصالح کشور و دولت مسوولند.
چيزی به عنوان طرح تحول اقتصادی نمیشناسيم
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در پاسخ به سوالی در مورد ارزيابی خود از طرح تحول اقتصادی گفت: طرح تحول اقتصادی کار غيرعلمی، غيرکارشناسی و سياسی است. ما چيزی به عنوان طرح تحول اقتصادی نمیشناسيم، موضوعی که در گذشته نيز وجود داشته طرح هدفمند کردن يارانههاست که دولت آن را تعطيل کرده و حال میتواند در چارچوب برنامه آن را فعال کند که نيازی به اين همه تبليغات ندارد.
وی ادامه داد: مساله هدفمند کردن يارانهها دير يا زود بايد در کشور انجام شود و نمیتوان اسم آن را تحول اقتصادی ناميد. اينکه اين موضوع در سال پايانی مسووليت دولت نهم مطرح میشود ارادهای سياسی است و معتقديم که دولت نمیخواهد آن را انجام دهد و اگر میخواست انجام دهد بايد راهکارهای عملی آن را پيشنهاد میکرد.
مرعشی تاکيد کرد: تبديل کردن دولت به يک کارفرمای مطلق در عرصه سياسی، اقتصادی و اجتماعی ايران را مغاير اهداف رشد اقتصادی کشور میدانيم. پرداخت نقدی يارانهها مردم را از تلاش برای زندگی بازداشته، کرامت انسانی را زير سوال برده و فرصت خلاقيت و ابتکار را از مردم میگيرد. دولت چون نمیخواهد به مشکلات دوران سه سال گذشته پاسخ دهد، اين طرح را مطرح کرده است که اصلاً به نفع کشور نيست.