بايد از تجارب تئاتري چندين ساله كشورهاي پيشرفته در زمينهي اعتلاي تئاتر بيشتر استفاده كنيم.
داوود رشيدي به خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) گفت: با توجه بيشتر و تقويت اين موضوع مي توانيم فاصله تئاتر خود را با كشورهايي كه سابقهي چندين هزار ساله در تئاتر دارند كم كرده و حتي زودتر از موعد مورد نظر به آن دست يابيم.
وي ادامه داد: پياده كردن اين امر، بيشتر از همه، برنامهريزي كارشناسانه و منطبق با وضعيت نياز داشته كه ميتوان با لحاظ همه اين موضوعات به اهداف خود دست يافت.
وي در تشريح علل موفقيتهاي تئاتر در كشورهاي ديگر خاطر نشان ساخت: كشورهايي كه تئاترشان از ما جلوتر است سابقه و سنت تئاتري دو يا سه هزار ساله پيشينتر از كشور ما دارند و در واقع، تئاتر در زندگي و فرهنگشان عجين شده و اين امر در حالي است كه ما در حدود يك قرن با تئاتر آكادميك آشنا شدهايم و به غير از سنتهايي همچون تعزيه و روضه كه سابقه خيلي بيشتر دارند و آنهم حتي در مقاطعي قدغا بوده، پيشينه تئاترمان در مقايسه با بعضي كشورها كم بوده و در نتيجه از آنان عقب هستيم.
رشيدي با عنوان اينكه بودجه تئاتر در كشور تحقيرآميز است خاطر نشان ساخت: بايد برنامهريزي كارشناسانه بودجههاي مناسب با حداقل نيازها و هزينههاي فرهنگي عليالخصوص تئاتر به اين حوزهها اختصاص يابد.
وي با ضروري توصيف نمودن حضور جوانان در عرصه تئاتر اظهار داشت: جوانان بايد جاي افراد باتجربه در اين عرصه را پركرده و در غير اينصورت با مشكلات زيادي در آينده تئاتر كشور مواجه خواهيم بود.
وي گفت: اگر خللي در اين روال پيش آيد حتما عيب و ايرادي در كارها وجود دارد كه بايد بر روي حمل آنها كار شود چرا كه در غير اينصورت وضعيت تئاتر، به سرانجام مناسبي نخواهد رسيد.
اين بازيگر، آموزش نمايشنامه نويسي و اختصاص بودجه بيشتر در جهت سفرهاي بيشتر گروهها و توجه به شهرستانها و تبادل نظر در بحثها تخصصي و فني را، از چالشهاي پيش روي تئاتر كشور عنوان كرد.
advertisement@gooya.com |
|