اصفهان ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۴/۰۲/۲۰
داخلي. فرهنگي. بزرگداشت.
آيين بزرگداشت مرحوم "شاهرخ مسكوب"، نويسنده و شاهنامهپژوه روز سهشنبه در تالار كتابخانه مركزي اصفهان برگزار شد.
"محمد حقوقي " شاعر و منتقد ادبي در اين آيين گفت: براي جلوگيري از انحطاط فرهنگي در نزد ايرانيان ، بايد به دامن شاهنامه فردوسي بازگرديم و تاملي دوباره بر آن داشته باشيم.
وي در جمع اديبان و هنردوستان اصفهاني افزود: شاهنامه فردوسي به عنوان يكي از پايههاي اسطوره ايراني ،راه نجات فرهنگ و تمدن ايراني از انحطاط است.
وي تصريح كرد: محققين و پژوهشگران بايستي از اقيانوس شاهنامه بيش از اينهااستفاده كنند و اسطورههاي آنرا كه حاصل تفكر ايراني بوده،بيان كنند.
حقوقي ، سرمنشا شاهنامهپژوهي را از كشورهاي غربي دانست وافزود: خارجيان در دو سده گذشته با آغاز تحقيق بر روي شاهنامه ، پژوهش در آثار بزرگان ادبيات را به نخبگان ايراني آموزش دادند.
اين منتقد ادبي افزود: شاهنامه در خارج، بيش از داخل كشور مورد استقبال پژوهشگران قرارگرفته بطوريكه بيش از ۳۰۰پژوهشگر آلماني در زمينه شاهنامه فعاليت كردهاند و اين در حاليست كه در ايران بيش از ۵۰محقق در اين زمينه كار پژوهشي انجام ندادهاند.
حقوقي تصريح كرد: هنوز نويسندگان و محققين در نوشتههاي خود ، فردوسي را ستاره تابناك ادبيات فارسي قلمداد ميكنند و كمتر بدنبال كشف ظرفيتهاي شاهكار وي هستند.
اين شاعر تصريح كرد: از زماني كه مفهوم "اسطوره" را شناختيم ،توانستيم به ارزش تاريخي فرهنگ و تمدن خود پي ببريم و شاهنامه فردوسي از نظر غني بودن يك منبع تمام نشدني است.
advertisement@gooya.com |
|
وي در بخش ديگري از سخنان خود، "شاهرخ مسكوب" را يكي از نخستين افرادي دانست كه در زمينه شاهنامه به تحقيق و پژوهش پرداخت.
وي افزود: مسكوب با تامل در شاهنامه متوجه ظرفيتهاي بيشمار اين اثر شد و در حيات خويش به ارايه تفسير از اين اثر بزرگ پرداخت.
" شاهرخ مسكوب " متولد ۱۳۰۴بابل ، تحصيلات خود را در رشته حقوق دانشگاه تهران به اتمام رسانيد.
آغاز فعاليت فرهنگي وي با ترجمه آثار بزرگان ادبيات جهان همراه بوده كه در ادامه به پژوهش در شاهنامه فردوسي پرداخت.
"شاهرخ مسكوب" ۲۳فروردين سال جاري در يكي از بيمارستان پاريس زندگي را بدرود گفت.
آيين بزرگداشت شاهرخمسكوب به همت "موزه هنرهاي معاصر اصفهان" و " شركت آذر توس آپادانا" در كتابخانه مركزي اصفهان برگزار شد.