تهران- خبرگزاري كار ايران
"آيدين آغداشلو" ، نقاش و گرافيست مطرح كشور ، به اهميت روشنگري كنفرانس لوح تا لوح اشاره كرد و گفت : تا كنون درباره فرهنگ و تمدن گذشته كشور ، كمتر چنين فعاليتي شده است و همواره شاهد غفلت و كوتاهي بوده ايم.
به گزارش گروه هنر ايلنا به نقل از روابط عمومي همايش بينالمللي" از لوح تا لوح" وي تصريح كرد : هر كنفرانس فرهنگي ميتواند در معرفي بخشهاي مختلف فرهنگ و تمدن ايراني موثر باشد.
اين گرافيست در ادامه افزود : فرهنگ اين سرزمين ، همواره از درخشانترين فرهنگهاي شرقي و حتي جهاني بوده و بازيابي چنين جايگاهي نياز به كار بسيار وسيع و همت اهل تحقيق و مسئولين دارد.
وي خوشنويسي و كتابت را از اركان تمدن بشري دانست و گفت : بدون اين ركنها تمدن انساني به چنين جايگاه و حدودي نميرسيد.
"آغداشلو" ادامه داد : در روزگار كهن ، خط و كتابت تنها وسيله انتشار معرفت و فرهنگ بوده و جايگاه امروز آن فرقي با جايگاه پنج هزار سال گذشته ندارد.
وي با اشاره به اين كه نگرش به چگونگي تغيير منحني خط ، كتابت و خوشنويسي مي تواند حركت كلي انسان را در طول قرنها تمدن خود بازبيني كند ، اظهار داشت : تاثير چنين بررسيهايي بسيار حائز اهميت است . به ويژه در عرصههايي مانند خوشنويسي دوران اسلامي ايران، كه نه تنها وسيله ارتباط، بلكه خود هنر بوده است.
advertisement@gooya.com |
|
"آغداشلو" معتقد است كه دريافتن نكات اصلي و اساسي پيدايش و تكنوين هنر خوشنويسي در طول 1400 سال تمدن اسلامي ، ميتواند زمينهساز ايجاد هنرهاي جديدي مثل هنر نقاشي و خط باشد.
وي هنر نقاشي و خط را نشانهاي از تركيب و همراهي خوشنويسي گذشته با موازين و دستآوردهاي هنر مدرن و معاصر دانست.