- دولت آمريکا هوشمندتر از آن است که به اقدامی عليه ايران دست بزند
تهران- خبرگزاری کار ايران
رييسجمهوری اسلامی ايران، در حاشيه شصت و يکمين نشست مجمع عمومی سازمان ملل با گروهی از روشنفکران، نويسندگان و سياستمداران با سابقه آمريکايی ديدار و مواضع جمهوری اسلامی ايران را در خصوص مسايل بين المللی تشريح کرد.
به گزارش" ايلنا"، محمود احمدی نژاد، در اين ديدار با تشريح مواضع تهران در برخورد با مسايل جهانی، با تاکيد بر اين که ادبيات سلطه و تهديد مربوط به گذشته است، گفت: اکنون اکثريت قاطع مردم جهان انسانهايی آزاد و صلح طلب هستند که خواستار اجرای عدالت در جهاناند، چرا آمريکا نبايد دوست خاورميانه باشد و چرا بايد مردم جهان از آمريکا متنفر باشند. اينها سوالاتی است که روشنفکران آمريکايی بايد درپی پاسخ آن باشند و ما بايد ذهنيتها را اصلاح کنيم؛ زيرا همه ملتها محترم هستند، بنابراين ادبيات و رفتارهای جاری دولتمردان آمريکا با مردم جهان به حيثيت مردم اين کشورها لطمه میزند.
رييسجمهور، در پاسخ به سوالی در مورد تهديدات آمريکا عليه ايران، اظهارداشت: به نظر من هيچ خطری ايران را تهديد نمیکند و موضوع تهديدات واشنگتن عليه تهران يک جوسازی رسانهای و روانی است. از اين رو دولت آمريکا هوشمندتر از آن است که به اقدامی عليه ايران دست بزند، زيرا اين برخورد به نفع هيچکس نيست و بوش مطمئن باشد اولين کشوری که ضرر میکند، آمريکا خواهد بود.
احمدینژاد، افزود: آمريکا به عنوان يک قدرت جهانی اگر رفتار خود را اصلاح کند بسياری از تعاملات سياسی جهان اصلاح خواهد شد.
رييسجمهور، در مورد مخالفت آمريکا با فعاليتهای صلحآميز هستهای ايران گفت: برخورد واشنگتن با مساله هستهای تهران بيشتر يک بهانه سياسی است تا يک مساله سياسی؛ زيرا ما همه مقررات ان.پی.تی را اجرا کرده و به قوانين بينالمللی در اين خصوص پايبند هستيم.
احمدینژاد، در مورد ديدگاههايش درباره تغيير ساختار سازمان ملل، اظهارداشت: سازمان ملل بايد نقش خود را مستقل و بدون تاثيرپذيری از آمريکا و ديگر قدرتهای جهانی ايفا کند و اگر جز اين باشد، موجوديت سازمان ملل مفهومی ندارد.
رييسجمهور، همچنين در مورد سختگيریهای غيرمنطقی دولت بوش نسبت به ورود محققان و دانشپژوهان ايران به آمريکا، گفت: ما هرگز اعضای هيات علمی دانشگاههای آمريکا و يا محققان اين کشور را انگشتنگاری نکردهايم اما دولت آمريکا سختگيریهای غيرمنطقی از جمله ممانعت از ورود به خاک آمريکا را در حق هياتهای علمی ايران روا داشته است.
احمدینژاد، با اشاره به اين که جمهوری اسلامی ايران همواره از حضور خبرنگاران آمريکايی در همه نقاط ايران استقبال کرده است، افزود: متاسفانه دولت آمريکا با ايجاد محدوديت در کار حرفهای خبرنگاران ايرانی در نيويورک، مانع از فعاليتهای آنان شده است.
رييسجمهور، در مورد مساله هولوکاست نيز گفت: من تنها چند سوال مطرح کردم که اين واقعه کجا اتفاق افتاده است و مردم فلسطين چه نقشی در آن داشتهاند که بايد تاوان آن را بپردازند؛ اما میبينيم که روشنفکران و نويسندگانی که در اين خصوص اظهارنظر کردهاند به زندان افتادهاند و هيچ کس حتی اجازه تحقيق در اين زمينه را ندارد.
advertisement@gooya.com |
|
احمدینژاد، ادامهداد: ما در مورد فلسطين بر اين اعتقاديم که پنج ميليون فلسطينی به کشورشان بازگردند و خود حکومت مورد نظرشان را انتخاب کنند.
رييسجمهور، در رابطه با مسايل جاری عراق، اظهارداشت: يک عراق مستقل و باثبات به نفع همه کشورهای خاورميانه است و بايد به مردم و دولت عراق فرصت داد تا بتوانند کشورشان را بازسازی کنند.