همميهنان گرامی
کميته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه طی ماههای اخير تمامی توجه خود را معطوف به نظارت بر عملکرد مسوولان برگزاری انتخابات و ارزيابی قوانين و مقررات جاری کرده است. همچنانکه اين کميته در آخرين اطلاعيه متذکر شده است، هياتهای اجرايی اولين خدشه را در سلامت انتخابات مجلس هشتم وارد کردند و با نقض بسياری از مفاد قانون اساسی و منشور انتخابات آزاد، سالم و عادلانه مصوب اتحاديه بينالمجالس و ردصلاحيت جمع کثيری از داوطلبان نامزدی مجلس آينده اميد به تشکيل مجلسی مستقل مرکب از نمايندگان واقعی مردم را به ياس تبديل کردند.
انتخابات مجلس هشتم در روز جمعه ۲۴ اسفند ۱۳۸۶ در حالی برگزار خواهد شد که فاصله محسوس نحوه برگزاری اين انتخابات با استانداردها و ضوابط يک انتخابات آزاد، سالم و عادلانه، غيرقابل کتمان است.
پس از ردصلاحيتهای گسترده نامزدها در هياتهای اجرايی و ادامه اين روند در هياتهای نظارت، سرانجام شورای نگهبان با تعيين تکليف و اعلام فهرست نهايی نامزدهای مجاز به حضور در رقابت انتخاباتی، بر برگزاری يک انتخابات ناسالم و غيرعادلانه، مهر اجرا زد. اينک، قرار است انتخاباتی برگزار شود که نه تمامی نامزدها در آن امکان رقابت دارند و نه شهروندان آزادند که نامزدهای موردنظر خويش را برگزينند زيرا قريب به اتفاق نامزدهای مخالف، منتقد و غيرهمسو با جريان مسلط در ساخت قدرت، از امکان حضور در عرصه رقابت انتخاباتی، محروم و حذف شدهاند.
اکنون انتخابات مجلس هشتم بهگونهای صورتبندی شده است که پيش از اراده مردم، اراده برخی صاحبان قدرت، تکليف کرسیهای مجلس را معلوم کرده و بيش از آنکه انتخابات، واجد رقابت تمامی جريانها و جمعيتهای سياسی باشد، به صحنه رقابتی محدود و از قبل کنترل و طراحی شده، مبدل گرديده است.
افزون بر مشکلات ساختاری، حقوقی و اجرايی روند انتخابات، نامساوی بودن امکانات و ابزارهای تبليغاتی- بهويژه در آن بخش که بهعملکرد رسانه ملی مربوط و معطوف- است و نيز دخالتهای صريح (مستقيم و غيرمستقيم) مقامهای نظامی، از ديگر موضوعات مهم و تاثيرگذار برفرآيند و نتيجه انتخابات محسوب میشوند.
advertisement@gooya.com |
|
بر اين اساس، روند برگزاری انتخابات پيشرو را -تا اين مرحله- مغاير معيارها و ضوابط «انتخابات آزاد، سالم و عادلانه»، ارزيابی و اعلام میکنيم.
کميته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه
۲۰ اسفند ۱۳۸